top of page

Astma en acupunctuur

astma_acupunctuur


Astma in Nederland
Astma is een ontsteking van de kleine luchtwegbuisjes in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken.

In Nederland zijn er bijna 600.000 mensen met astma. Er zijn meer vrouwen dan mannen met de ziekte. Van deze groep mensen zijn er ongeveer 80.000 kinderen. 

Traditionele Chinese geneeskunde
De Chinese geneeskunde behandelt al duizenden jaren longproblemen. Dit doen ze door een combinatie van acupunctuurpunten en kruiden. 

Ervaringen in de praktijk
Veel mensen met astma die bij mij in de praktijk komen ervaren verlichting van de symptomen door acupunctuur. Soms voelen ze zich direct minder benauwd en al snel wordt het hoesten minder. 

Wetenschappelijk onderzoek
Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van acupunctuur voor astma patiënten. Klinische onderzoeken hebben al aangetoond dat acupunctuur de symptomen kan verlichten en de kwaliteit van leven van patiënten kan verbeteren.
Bron: Acupuncture on treating asthma - PMC (nih.gov)


Vermindert ontsteking
Astma is eigenlijk een chronische ontsteking van de longen. Een van de redenen dat acupunctuur nuttig kan zijn bij de behandeling van astma is omdat het een ontstekingsremmend effect lijkt te hebben. Dit is uit verschillende onderzoeken gebleken. 
Bron: Acupuncture for Asthma: Its Potential Significance in Clinical Practice - PMC (nih.gov)

Hoe snel merk je resultaat?
Regelmaat en consistente behandelingen zijn de sleutel tot een succesvolle en langdurige behandeling van astma. Normaal gesproken raden wij een periode van minimaal vier weken aan om verbeteringen te zien.


Maak een afspraak
Heeft u interesse in deze vorm van behandeling, neem dan contact op voor meer informatie
Bel naar 0623056732
of stuur een mail naar: jonathanbreedveld@gmail.com
 

bottom of page